Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Latest Forum Threads in SAP on Oracle

older | 1 | .... | 5 | 6 | (Page 7) | 8 | 9 | .... | 95 | newer

    0 0

    Good Day,

     

    What are the tables names used by BRTOOLS to calculate the next datafile name to be added as we have 1 system where the file numbering is out of sync.

     

    [/oracle/SID/sapdata2/sr3ods_97/sr3ods_96.data]

    I know you can just use option 3 in brtools to rectifiy this for future files but how can you rectify the current one without adding a new datafile.

     

    Best Regards

    Marius

     


    0 0

    Hi,

     

    I am doing system copy. My versions are ERP04, DB is oracle and OS is AIX 5.3

     

    I have restored datafiles and others and also init<SID>.ora files

     

    But I am getting an error

     

    It is at step Oracle Preload Actions. It is giving me the following error:-

     

    ERROR 2008-12-28 01:28:17

    MDB-06177 Bad entry in the init.ora file: Bad parameter value. Starts

    with '=' or white space or contains '(' or ')'. Line 15 near string ','.

    ERROR 2008-12-28 02:26:45

    MDB-06021 Could not read file: [/oracle/<SID>/920_64/dbs/initRD1.ora].

     

     

    I am doing system copy. I have copied the init<SID>.ora file from too.

    Line 15 is the line with parameter control files.

     

    I have checked it and rewrote it manually, but it did not help.

    I tried to remove *. from every paramter and restarted the DB and retried

    installation, but it did not help.

     

    I have searched for notes and on SDN but did not get anything.

     

    I am not getting what can be the problem.

     

    Kindly help

     

    Regards,

    Tajinder


    0 0
  • 08/26/13--07:00: BW Missing Index
  • I get following index missing in BW server . Please help how create it.

     

    Primary Index:

     

    ADMI_FILES-0
    BTCOMSET-0
    CREP_HTTP-0

     

    Secondary Index:

     

    /BIC/FZRT_C03SK-060
    /BIC/FZRT_C03SK-070
    /BIC/FZRT_C03SK-090
    /BIC/FZRT_C03SK-100

     

    T & R

    MS


    0 0

    Hello everyone,

     

    Background

    Linux X86_64

    Oracle 10.2.4

    Kernel 640, its support package(see attached)

    We just finished the LRAW to BLOB migration according to the SAP official note steps.

    The migration was succeeded, at least we can say at DB level.

    In se11 did already the activation  after reorg , and status “active”

     

    • In DB02 you can consulted the table details (include table enties)

     

    • [#Problem#]But in SE16 when click “number of entries” , will have a nerror pop up à see attached

    In DB level (under SQLPLUS) everything is good

    In addition, for TST03 all of another test are passed like generate new spool, delete spool.

     

    So I want to

    1. The root cause of the problem
    2. How to solve it

     

    To my point of view

    1. The bug of se11 under kernel 640. The interface of se11 and ABAP dictionary is not good
    2. Or, the ABAP dictionary not well activated. But I don’t know how to check the TST03 in the ABAP dictionary.

     

    Thank you in advance for your help!

    Kate


    0 0

    Hi,

     

    can someone please help me out here...

     

    I try to insert my Variable Definition into a table so with every run it gets stored...

     

    I tried different ways of the SQL insert statement

     

    sql('TARGET_TABLE', 'INSERT INTO TARGET_TABLE VALUES ({job_name()})'); - failed

     

    sql('TARGET_TABLE', 'INSERT INTO TARGET_TABLE (jobname) VALUES ({job_name()})');  - failed

     

    sql('TARGET_TABLE', 'INSERT INTO TARGET_TABLE (number) VALUES (1)');  - failed

     

    I keep getting the same error message again and again ... I checked the documentation but its the same there as I did tried several times.. also inputs from other reports mentioned I tried too...

     

    Component Version of Designer ist 12.2.2

     

    Thanks for your help,


    BR

    Roland


    0 0

    Greetings,

     

    I am having a curious problem on two of five systems.  We are using Netbackup to execute our nightly backups which in turn calls BRBackup and BRArchive.  As far as we can tell, the backups are working well with no problems save for one warning message which only appears on our SolMan system and our Development system.

     

    BR0280I BRBACKUP time stamp: 2008-08-12 20.19.51                                

    BR0232I 113 of 113 files saved by backup utility                                

    BR0230I Backup utility called successfully                                      

     

    BR0278I Command output of 'brconnect':                                          

    'brtools' is not recognized as an internal or external command,                 

    operable program or batch file.                                                 

    BR0074W BRCONNECT call failed                                                   

     

    BR0280I BRBACKUP time stamp: 2008-08-12 20.19.55                                

    BR0317I 'Alter database end backup' successful                                  

    BR0280I BRBACKUP time stamp: 2008-08-12 20.19.55                                

    BR0340I Switching to next online redo log file for database instance DV1 ...    

    BR0321I Switch to next online redo log file for database instance DV1 successful

     

    What makes this odd, is that BRTools is in the same directory as BRConnect (and all the other tools) so there should be no issue in finding it.  Also, this doesn't happen on our Sandbox server which is essentially a duplicate environment from Development.

     

    Anyone run into this problem or have any thoughts where I might start looking for a solution?  I have found nothing useful on SAP Notes or on the web thus far.

     

    Thanks in advance,

    Conrad Thonger


    0 0

    Dear all,

       

    I have succesfully done the OS migration for all systems in the SAP landscape (DEV, QUA and PROD). Source system is HP-UX 11.31 , Oracle
    11.2.0.3 and ECC 6.0. Target system is RedHat 6.4 , Oracle 11.2.0.3 and ECC 6.0.

    For the first migration test I used the SWPM tool version SP02_1.

        

    Due to some additional developments needed for the ongoing projects, I need to re-import the  DEV and QUA systems to include the latest SAP customizations.

    I did export of DEV system and deleted the file system data
    in the target for DEV :

      - /oracle/DEV/sapdata1-6

      - /oracle/DEV/mirrlogA,B

    - /oracle/DEV/origlogA,B

    - /oracle/DEV/saparch

     

    And then started the import.

     

    On the phase 24 Check DDIC password I've got the information message :

      " Test logon to SAP system DEV failed.

      SOLUTION: Make sure that the system is started, that the
    user DDIC exists and that the password of user DDIC is correct.”

        

    For the second migration test, now I used the SWPM tool version SP03_1.

     

    I tried the SAP GUI and get the message “ Invalld key when accessing SAP text environment table TCP0C.”

    In the dev_w* logs also there are error messages TEXTENV_KEY_INVALID  and A Invalld key when accessing SAP text environment table TCP0C

    From the SAP note 375182 even it’s not appropriate for my case I tried :

     

    1. Stop SAP
      instance
    2. Edit the
      instance profile in /usr/sap/<SID>/SYS/profile by adding the following
      two lines:

           a) abap/set_text_env_at_new_mode = 0

           b) install/collate/active = 0

    3. startsap

    The error messages still appeared.

     

    Do you know how to solve the error and to finish the installation on taget for import.

    I have already prepared all LINUX locales for the previos OS migration ana I don't know what should be the problem now because the TCP0C missing entries in the first migration test I solved after starting the instance . Now I cannot connect with SAP GUI due to this error message.

     

    Thank you in advance.

     

    Best regards,

    Ruzica


    0 0

    Here are the details of two different brbackup executions:

     

    1. Backup_mode=all; backup_type=online; backup_dev_type=util_vol_online (according to BC-BRI spec this has similar behavior to util_file_online)
    2. ‘brbackup’ successfully invoked the ‘backint’ program.
    3. ‘backint’ reported set of files to be backed up in .switch.lis file with “#BEGIN”, created .switch.sem file and waited for the semaphore file to be deleted
    4. ‘brbackup’ created .switch.log file with “#SUCCESS” and deleted .switch.sem file
    5. ‘backint’ then took a backup and reported the end of backup by reporting files in .switch.lis file with #END before file names.
    6. ‘brbackup’ again reported “#SUCCESS” in .switch.log file and deleted .switch.sem file
    7. ‘backint’ reported the successful backup for all files to output in format: “#SAVED  <BID> <filename>”
    8. ‘brbackup’ recognized the “#SAVED” messaged and reported the completion back
    9. ‘brbackup’ failed with error: BR0344E No tablespace has been put in backup status by backup utility

    Question:

    1. According to spec, ‘brbackup’ takes care of putting DB/tablespace in backup status; but we don’t see any ‘Alter database…’ command executed with util_vol_online (or util_file_online) option. And the error at the end indicates that it expected backup utility to move tablespaces into backup status. What is expected from ‘backint’ after it reports back “#SAVED” messages?

     

    1. Backup_mode=all; backup_type=online; backup_dev_type=util_vol (according to BC-BRI spec this has similar behavior to util_file)
    2. ‘brbackup’ put the DB in backup mode: ‘Alter database begin backup’
    3. ‘brbackup’ successfully invoked the ‘backint’ program.
    4. ‘backint’ reported set of files to be backed up in .switch.lis file with “#BEGIN”, created .switch.sem file and waited for the semaphore file to be deleted
    5. ‘brbackup’ does not delete the .switch.sem file at all and ‘backint’ keeps on waiting (this continued for almost couple of hours after which I exited the ‘backint’ process)

    Question:

    1. According to BC-BRI spec, ‘brbackup’ is actually putting tablespaces into backup status and once done with that, it deletes the .switch.sem file. How much time should it take usually? Spec says it’s around 20 mins but here it went on forever.
    2. Is there a requirement such that only specific user should execute ‘brbackup’? If yes, which user should that be?

     

    (Above executions are done using BR*TOOLS 7.20 installed on RHEL6.3)

     

    I have attached the log files for both of these operations here; can you please have a look and provide some help/insight into what exactly might be wrong here?


    0 0

    In checking my analyze log, I have noticed that brconnect is collecting stats on the same table partitions every day. 

    I just want to know why this is happening as these partitions should not be changing.

    I would also like to get an understanding of what the numbers represent at the end of the "BR0883I" lines below.
    I am running the command: brconnect -u / -c -f stats -t all -p 4  which is running BRCONNECT 7.20 (25) on Oracle Enterprise Edition 11.2.0.3.0 

    Analyze is not collecting stats on the rest of the partitions every day (this is the normal behaviour that I would expect).


    from yesterday's log...
    ...
    BR0883I Table partition selected to collect statistics after check: SAPSR3.BSEG.BSEG_2001_CAN1_1 (0/0:566794:147029)
    BR0883I Table partition selected to collect statistics after check: SAPSR3.BSEG.BSEG_2001_USA1_1 (0/0:566794:2506609)
    BR0883I Table partition selected to collect statistics after check: SAPSR3.BSEG.BSEG_2002_CAN1_1 (2/0:5566794:1761639)
    BR0883I Table partition selected to collect statistics after check: SAPSR3.BSEG.BSEG_2002_USA1_1 (1179/0:566794:13240581)
    BR0883I Table partition selected to collect statistics after check: SAPSR3.BSEG.BSEG_2003_CAN1_1 (4/0:566794:3945735)
    BR0883I Table partition selected to collect statistics after check: SAPSR3.BSEG.BSEG_2003_USA1_1 (1076/0:566794:21784099)
    BR0883I Table partition selected to collect statistics after check: SAPSR3.BSEG.BSEG_2004_CAN1_1 (0/0:566794:4598810)
    BR0280I BRCONNECT thread 4 time stamp: 2013-08-26 05.45.57
    BR0881I Collecting statistics for table partition SAPSR3.BSEG.BSEG_2001_CAN1_1 with method/sample E/P.200 ...
    ...

     

    from today's log...
    ...
    BR0883I Table partition selected to collect statistics after check: SAPSR3.BSEG.BSEG_2001_CAN1_1 (0/0:573144:146968)
    BR0883I Table partition selected to collect statistics after check: SAPSR3.BSEG.BSEG_2001_USA1_1 (0/0:573144:2498494)
    BR0883I Table partition selected to collect statistics after check: SAPSR3.BSEG.BSEG_2002_CAN1_1 (2/0:573144:1763049)
    BR0883I Table partition selected to collect statistics after check: SAPSR3.BSEG.BSEG_2002_USA1_1 (1179/0:573144:13177883)
    BR0883I Table partition selected to collect statistics after check: SAPSR3.BSEG.BSEG_2003_CAN1_1 (4/0:573144:3945735)
    BR0883I Table partition selected to collect statistics after check: SAPSR3.BSEG.BSEG_2003_USA1_1 (1076/0:573144:21882186)
    BR0883I Table partition selected to collect statistics after check: SAPSR3.BSEG.BSEG_2004_CAN1_1 (0/0:573144:4642968)
    BR0280I BRCONNECT thread 3 time stamp: 2013-08-27 05.46.01
    BR0881I Collecting statistics for table partition SAPSR3.BSEG.BSEG_2001_CAN1_1 with method/sample E/P.200 ...
    ... 

     

    Any help or knowledge would be greatly appreciated.

     

    Thanks,
    Paul


    0 0

    Hi all,

     

    After several archiving processes run by the application team was the time to reorg the involved table to reclaim the free space. One of the tables (RFBLG) had a lot of WASTED space based on the statistics data:

     

     

    BLOCKS NET_MB GROSS_MB WASTED_MB
    Before Reorganization 30.295.051 10.195 217.497 207.302
    After Reorganization 37.124.387 247.397 266.527 19.131

     

     

    As you can see the growth in gross space was about 30% (266.527 - 217.497) and in net space was 23 times more (247.397 - 10.195).

    Even having a Wasted space of 207.302MB before the reorg, the gross and net size of the table were increased.

     

    As the table had a Long Raw field we run an Online Lob conversion with BRSpace to reorg the table online and convert to LOB.

     

    Do you know any logical reason to have seach high increase after a reorg.

     

    Thanks in advanced.

    Cheers


    0 0

    Hi Gurus,

     

    I have a system on which brarchive is failing with the message

     

    BR0301E SQL error -1031 at location BrInitOraCreate-2, SQL statement:

    'CONNECT / AT PROF_CONN IN SYSOPER MODE'

    ORA-01031: insufficient privileges

    BR0303E Determination of Oracle version failed

     

    The oracle version is 11.2.0.2 and we are running on Linux 2.6.18

     

    The SAP<SID> and ora<sid> are included in the dba and oper group .

     

    i have recreated the sapconn role as per the relevant SAP notes and ran the sapdba_role.sql for oracle 11 but still the same issue .

    the permissions for brarchive is set correctly .

     

    I have checked the notes 480266 and 1028220 but those didnt help.

     

    What am i missing here ?

     

    sqlplus "/nolog"

    SQL*Plus: Release 11.2.0.2.0 Production on Thu Aug 29 21:50:46 2013

    Copyright (c) 1982, 2010, Oracle.  All rights reserved.

    SQL> connect as sysoper
    Enter user-name: sap<sid>
    Enter password:
    ERROR:
    ORA-01031: insufficient privileges


    0 0

    Hi,

     

    Currently there is an index on table VBFA

    But it is not active. See the attached screenshot

    "Index does not exist in database system ORACLE"

     

    The index is on these fields - MANDT,VBELN,POSNN

     

    How to activate standard this index?

     

    Can we simply activate this standard index from the toolbar.

    (If so , any special thing needs to be allows? ...either in SCC4 or SE06 etc...)

    or else

    Is it required to drop the current standard index (M01) and recreate new custom z-index on the same fields.

    (Once the standard index is there it not allows to create another index with the same fields.)

     

     

    When trying to activate directly, it gives this error.... Any Idea !!!

      =========================================================================

      Activation of worklist (ZERANDIB / 29.07.2013 / 16:17:12 /)

      =========================================================================

     

      Technical log for mass activation

         See log zerandib20130729161711:ACT

     

      XINX VBFA-M01activated

      Check index VBFA-M01(zerandib/29.07.13/16:17)

      Index VBFA-M01is not in the customer namespace

      Index VBFA-M01is consistent

     

      =========================================================================

      End of activation of worklist

      =========================================================================

     

     

     

    Looking forward for you, response...

     

     

    regards,

    zerandib


    0 0

    Windows Server 2008

    Oracle 10.2.0.4

    Netweaver 7.0 EHP1

     

    Hi,

     

    I got the following error when I run checkdb on DB13  in an environment PID :

     

    BR0801I BRCONNECT 7.00 (40)

    BR0805I Start of BRCONNECT processing: celyvkqi.chk 2013-08-28 11.59.04

    BR0484I BRCONNECT log file: E:\oracle\PID\sapcheck\celyvkqi.chk

    BR0280I BRCONNECT time stamp: 2013-08-28 11.59.17

    BR0301E SQL error -942 at location db_connect-5, SQL statement:

    'SELECT NAME FROM V$DATABASE WHERE ROWNUM = 1'

    ORA-00942: table or view does not exist

    BR0310E Connect to database instance PID failed

    BR0280I BRCONNECT time stamp: 2013-08-28 11.59.17

    BR0301W SQL error -942 at location brc_dblog_open-1, SQL statement:

    'INSERT INTO SAP_SDBAH (BEG, FUNCT, SYSID, OBJ, RC, ENDE, ACTID, LINE) VALUES ('20130828115904', 'chk', 'PID', 'DATABASE', '9999', ' ', 'celyvkqi', '7.00 (40) JID=CHECK20130828115858')'

    ORA-00942: table or view does not exist

    BR0324W Insertion of database log header failed

     

    BR0806I End of BRCONNECT processing: celyvkqi.chk 2013-08-28 11.59.17

    BR0280I BRCONNECT time stamp: 2013-08-28 11.59.17

    BR0804I BRCONNECT terminated with errors

     

    I checked initPID.sap, initPID.ora, sapnotes 400241, 562863, 662644.

    I performed the General checks  in note 400241, successfully.

    I have another environment with the same settings and checkdb is running successfully.

     

    I thought I'd run sapdba_role again, but not sure if it's a good idea.

     

    best regards


    0 0
  • 08/12/13--02:56: IHRDBMS: Undefined variable.
  • Hi,

     

    1) I am upgrading oracle from 10.2.0.4 to 11.2.0.3 installed successfully.

    When trying to update SAP Bundle patch with command below:

    /bin/sh $ORACLE_HOME/MOPatch/mopatch.sh \ -v -s SAP_112036_201306_AIX.zip its showing the error as below:

    touch: ./mopatch-27592-8847370 cannot create

    Invalid or inaccessible patch base directory "." specified.

    Usage: mopatch [-hvdin] [-c cleanup-freq] [-f conflict-rules]

    [-o opatch-param] [-j jre] [-p inv-ptr-loc]

    [-m make-utility] [-z unzip-utility] [-C creds]

    [-s patch-source-path] [patch-base]

     

     

    2) When checked the MOpatch version with command : $ORACLE_HOME/MOPatch/mopatch.sh -h

    Output of last 3 three lines: This utility requires environment variable ORACLE_HOME to be set.

    MOPatch - Install Multiple Oracle Patches in One Run - 2.1.12.

    Copyright (c) 2007, 2011, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.

     

     

    But as i have seen envinorment variable is properly set as below:

    echo $ORACLE_HOME

    output: /oracle/SID/11203

     

     

    3) As per the read me file when i try to execute below command:

    unzip -qd $IHRDBMS/sapbundle SAP_112036_201306_AIX.zip 'SBP_112036_201306/OPatch/*'

    Output:  IHRDBMS: Undefined variable.

     

     

    But IHRDBMS menas oracle home directory.

    My oracle Home directory : /oracle/SID/11203 as it showing fine with command "echo #ORACLE_HOME".

     

     

    Please suggest..where i am going wrong...

     

     

    Waiting for the reply...

     

     

    Best Regards

    Kumar


    0 0

    Hello, experts.

     

    Now, I'm doing systemcopy of distributed system with R3load. The DB Instance is Oracle Exadata.

    When I execute "Operating System Users and Groups" under the "Additional Preparations Options", an error occur.

    And in the "Create users for SAP system" phase, sapinst is disconnected suddenly.

     

    Could you help me to solve this?

     

    Error message in my console

    terminate called after throwing an instance of 'ESyAccountSystemCallFailedImpl_<ESyAccountSystemCallFailed>'

    1. iauxsysex.c:365: child /u01/app/instlog/20130903_3/sapinst_exe.32131.1378186356/sapinst (pid 32143) has crashed. Executable directory is /u01/app/instlog/20130903_3/sapinst_exe.32131.1378186356. Contact Support.
    2. iaextract.c:1094: child has signaled an exec error (-134). Keeping directory /u01/app/instlog/20130903_3/sapinst_exe.32131.1378186356

    --------------------------------

    Sep 3, 2013 2:37:17 PM [Info]: Stopping service "SAPinstService" ...

    Sep 3, 2013 2:37:17 PM [Info]: Service "SAPinstService" stopped.

    Sep 3, 2013 2:37:17 PM [Info]: Services stopped.

    Sep 3, 2013 2:37:17 PM [Info]: Server shutdown by SAPinstService

     

    =======

     

    I also tried to execute DB Instance Installation.

    However, a similar error occurred. In this time the message below I can find insapinst_dev_user_create.log.

     

    sapinst_dev_user_create.log

    …………………………

    At line 2362 file syuxcuser.cpp

    Call stack:

    1. iaxxbprocess.cpp: 36: CIaOsProcess::CEIdJanitor::~CEIdJanitor()
    2. syuxccuren.cpp: 233: CSyCurrentProcessEnvironmentImpl::setEffectiveUser(PSyUserInt, const iastring&)
    3. syxxbuser.cpp: 130: *** syslib entry point CSyUser::getPrimaryGroup(void) const ***
    4. syuxcuser.cpp: 625: PSyGroupImpl CSyUserImpl::getPrimaryGroup()const
    5. syuxcuser.cpp: 2317: CSyUserImpl_getOsInfos(iastring sName, iastring sID, tSyUserInfo& msUserinfo)

     

    Return value of function getpwnam(root) is NULL.

    Failed action:  with parameters

    Error number 207 error type SPECIFIC_CODE

     

     

    INFO       2013-09-02 19:43:40.455 [syuxccuren.cpp:285]

               CSyCurrentProcessEnvironmentImpl::setEffectiveGroup(PSyGroupInt)

               lib=syslib module=syslib

    Effective group id set to 2005.

     

    ERROR      2013-09-02 19:43:40.456 [syuxcuser.cpp:2360]

               CSyUserImpl_getOsInfos(iastring sName, iastring sID, tSyUserInfo& msUserinfo)

               lib=syslib module=syslib

    FSH-00006  Return value of function getpwnam(root) is NULL.

     

    TRACE      2013-09-02 19:43:40.456 [syuxcuser.cpp:231]

               CSyUserImpl_getOsInfos(iastring sName, iastring sID, tSyUserInfo& msUserinfo)

               lib=syslib module=syslib

    Exception thrown near line 2362 in file syuxcuser.cpp

    Stack trace:

    1. syuxccuren.cpp: 377: CSyCurrentProcessEnvironmentImpl::set(PSyProcessEnvironmentInt)
    2. syuxccuren.cpp: 233: CSyCurrentProcessEnvironmentImpl::setEffectiveUser(PSyUserInt, const iastring&)
    3. syxxbuser.cpp: 130: *** syslib entry point CSyUser::getPrimaryGroup(void) const ***
    4. syuxcuser.cpp: 625: PSyGroupImpl CSyUserImpl::getPrimaryGroup()const
    5. syuxcuser.cpp: 2317: CSyUserImpl_getOsInfos(iastring sName, iastring sID, tSyUserInfo& msUserinfo)

     

     

    At line 2362 file syuxcuser.cpp

    Call stack:

    1. syuxccuren.cpp: 377: CSyCurrentProcessEnvironmentImpl::set(PSyProcessEnvironmentInt)
    2. syuxccuren.cpp: 233: CSyCurrentProcessEnvironmentImpl::setEffectiveUser(PSyUserInt, const iastring&)
    3. syxxbuser.cpp: 130: *** syslib entry point CSyUser::getPrimaryGroup(void) const ***
    4. syuxcuser.cpp: 625: PSyGroupImpl CSyUserImpl::getPrimaryGroup()const
    5. syuxcuser.cpp: 2317: CSyUserImpl_getOsInfos(iastring sName, iastring sID, tSyUserInfo& msUserinfo)

     

    Return value of function getpwnam(root) is NULL.

    Failed action:  with parameters

    Error number 207 error type SPECIFIC_CODE

    …………………………

     

    Regards,

    Naomi Yamane


    0 0

    Hi,

    In t. code ST03N (Work Load Monitor) data is not showing in option total for particular date but it is showing in all the instances.

     

    Please support

     

     

     

     

    Regards

    Ganesh Tiwari


    0 0

    Hi,

     

    From past few months i am observing few of the issues in DBcheck.one of them is "Table: SAPR3.RFCKEYSS # Table has no index".

    i tried to see this table in SE11,but its giving the message table does not exist check name.if i check the same table in SE14 its giving the message "Not Active".

    I checked this table at oracle level, its existing,but its not giving me an option in SE14 to activate and adjust database.how can i resolve this issue.

     

    i am also attaching the log file for your reference.

     

    Regards,

    Satheesh Kumar N


    0 0

    Dear SAP friends,

     

    We have upgraded oracle 10.2.0.4 to 11.2.0.2  in our development system.

    It was completed succesfully.

    but if i checked in DB16 ,i am getting the following message.

     

    Value: 11.2.0 (<> 10.2.0) # Database compatibility mode

    Corrective Action   Change the Oracle parameter

     

    I have checked one parameter in initSID.ORA file regarding compatible.

    *.compatible='11.2.0'

    I suppose the value of this is correct according database version.

    Please guide me.

     

    Thanks & Regards

      Kumar.


    0 0
  • 09/02/13--01:58: Oracle parameter: processes
  • Hi Guys,

     

    There is a oracle parameter : processes and refer the sapnote : 1431798, the following is the suggested formula:

     

     

    #ABAP
    work processes * 2 +
    #J2EE
    server processes *
    <max-connections>
    +
    PARALLEL_MAX_SERVERS
    + 40

     

    If I have a total of 17 ABAP processes..

    May I know where to check the J2EE server processes and also the max-connections ?

     

    I tried the following with value I 'assumed' :

    ABAP processes = 17

    J2EE processes = I have only one server0, so is 1.

    max-connections = as per what I saw in jdbc connection in visual administrator, it is 100.

    PARALLEL_MAX_SERVERS = 40

     

    So the total processes for this oracle parameter will be (17*2)+(1*100)+40+40 = 214.

     

    Am I in the correct track ?

     

     

    Best Regards,

    Ken


    0 0

    Hi,experts.

     

    In "Perfom ORA Post load activities" phase in DB Instance Installation of systemcopy an error occured.

     

    In accordance with this wiki below, I changed initSID.ora and then restarted oracle.

    However I can't solve it.

    http://wiki.sdn.sap.com/wiki/display/Basis/Problems+Installing+or+System+Copy+Import+to+Oracle+11g

     

    someone please help me to solve it?


    ■Error message in sapinstgui
    RA-00304: requested INSTANCE_NUMBER is busy Disconnected .
    SOLUTION: For more information, see ora_sql_results.log and the Oracle documentation.


    ■ora_sql_results.log
    Connected to an idle instance.

    ORA-00304: requested INSTANCE_NUMBER is busy
    Disconnected

    SAPINST: End of output of SQL executing program /oracle/'SID'/112/bin/sqlplus.

    SAPINST found errors.
    SAPINST The current process environment may be found in sapinst_ora_environment.log.


    ■sapinst_ora_environment.log
    2013-09-04, 18:31:16 SAPINST Current process environment:
    G_BROKEN_FILENAMES=1
    HISTSIZE=1000
    HOME=/root
    HOSTNAME='hostname'
    INPUTRC=/etc/inputrc


older | 1 | .... | 5 | 6 | (Page 7) | 8 | 9 | .... | 95 | newer